Publicador de continguts


Startup4cities. RECI i Fundetec busquen iniciatives de start-ups en fase de desenvolupament per a millora urbana, que podran ser provades en ciutats com laboratoris vius.


28 d’abril de 2014

La iniciativa smartup4cities , posada en marxa per Fundetec i la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel . ligents ( RECI ) , té la finalitat d'impulsar el desenvolupament de projectes orientats a millorar l'eficiència i la qualitat de vida de les ciutats . El seu objectiu és apostar per un emprenedoria de base tecnològica que ofereixi solucions als nous desafiaments del desenvolupament urbà i crear serveis innovadors per a les ciutats del futur .

startup4cities arrenca amb l'obertura d'una convocatòria pública a la qual poden presentar aquells emprenedors o start- ups que disposin de projectes en una fase inicial de desenvolupament i necessiten validar , en un entorn de ciutat , les seves hipòtesis de model de negoci o producte . El termini de presentació de projectes està obert fins al 12 de maig.

Un jurat amb experiència en l'àmbit de les noves tecnologies i les smart cities serà l'encarregat de seleccionar els 12 millors projectes , els responsables podran presentar i defensar davant d'un auditori format per representants municipals del mig centenar de ciutats que formen part de RECI , en un esdeveniment d'accés restringit al qual també assistiran acceleradores , incubadores , inversors , escoles de negoci, etc .

L'esdeveniment tindrà lloc el proper 10 de juny al Palau de Cibeles de Madrid i en ell els ajuntaments s'oferiran als emprenedors de projectes que considerin del seu interès per prestar-los l' ajuda necessària i utilitzar la seva ciutat com a laboratori per testejar el seu producte , creant-se una gran xarxa de laboratoris urbans on les experiències es compartiran entre totes les ciutats .

startup4cities compte fins al moment amb el suport d'institucions públiques com l'Ajuntament de Madrid , Correus, l'ICEX , el Ministeri d'Indústria , Energia i Turisme i Red.es , i d'entitats privades com El Corte Inglés , Google , Indra , Telefónica , ESRI i Garrigues .

Més informació:

https://www.startup4city.eu/

Data darrera modificació: 13 de març de 2023