Publicador de continguts


Palma presenta un projecte de 4,7 milions per ser Destinació Turística Intel·ligent


26 de febrer de 2018

Palma presenta un projecte de 4,7 milions per ser Destinació Turística Intel.ligent

El 40% de la inversió d'aquest projecte seria assumida per l'Ajuntament i la resta a càrrec de l'entitat Pública Empresarial Red.es

Adrián García: "Apostam per convertir Palma en una destinació intel.ligent, que gestioni la seva oferta, infraestructures o mobilitat, de forma més coordinada i eficient"

Palma, 23 de febrer de 2018.- La ciutat de Palma vol seguir consolidant la seva transformació com a Destinació Turística Intel.ligent (DTI). Per aquest motiu l'Ajuntament aspira a aconseguir el finançament necessari a través d'una nova convocatòria de Red.es, l'empresa pública depenent del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Així, les àrees d'Hisenda i Innovació, Turisme i Mobilitat, amb l'empresa pública de l'EMT, han sumat esforços per presentar la proposta "Palma Smart Destination. Oficina Municipal de Mobilitat de la destinació turística intel.ligent", que fou aprovada a la Junta de Govern del passat 14 de febrer.

El projecte que presenta Palma està valorat en més de 4,7 milions d'euros i recull les actuacions encaminades a "consolidar la transformació de la ciutat en una Destinació Turística Intel.ligent". En cas de que Palma fos seleccionada, aquest projecte suposaria que l'Ajuntament assumís el 40% del cost amb una inversió municipal d'1.905.649 euros durant la durada del projecte, que es calcula que seria de cinc anys.

El 60% de la inversió restant aniria a càrrec de l'entitat Pública Empresarial Red.es, adscrita al Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital a través de la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital.

Per al regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García Campos, l'Ajuntament ha de treballar sempre en la cerca de finançament per a projectes que suposin inversions en noves tecnologies. "Palma és una ciutat turística líder indiscutible, i per tant, ha de ser-ho també en l'aposta per convertir-la en una destinació intel.ligent, que gestioni la seva oferta, infraestructures o mobilitat, de forma més coordinada i eficient".

En el marc d'aquesta convocatòria es pretén desplegar una Plataforma tecnològica amb les últimes innovacions en el tractament de la informació, anàlisi predictiva de la mobilitat a la ciutat, integracions amb la informació municipal, disponibilitat de quadres de comandament per a la visualització i presa de decisions estratègiques i millora de la gestió de la ciutat, tot això en l'objectiu de realitzar un control i gestió més eficient de la mobilitat de la nostra ciutat. El conjunt d'iniciatives que es desitgen desplegar són heterodoxes i precisen coordinar diferents àrees municipals.

Paral.lelament i de manera coordinada es desplegarien:

. Fins a 25 Màquines automàtiques d'emissió de bitllets i títols de transport públic.
. 150 Pantalles informatives d'alta resolució per a vehicles i parades de transport públic urbà de la ciutat de Palma.
. Instal.lació d'una xarxa WiFi en les principals parades i línies turístiques amb major afluència dels autobusos públics de la ciutat de Palma.
. Portal Open data federat Smart Mobility.
. Portal *Smart *Mobility: Un portal de tota la iniciativa d'est projecto.
. Catàleg i repositori de Apis municipals.
. Assistents virtuals de destinació.
. Formació a tècnics municipals nous serveis i portals desplegats.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023