Publicador de continguts


Palma implanta un quadre de comandament innovador que li permet conèixer la afluència turística i adaptar els seus serveis


11 de maig de 2018

La ciutat de Palma disposa un innovador quadre de comandament per a la visualització de la informació estratègica de la destinació gràcies a la infraestructura SmartWifiPalma, la wifi pública turística més gran d'Europa.

QUADRE DE COMANDAMENT INNOVADOR

La disponibilitat d'aquest quadre de comandament de destinació #DTI, és possible gràcies a les últimes metodologies innovadores de processament de dades i BIG DATA sobre la xarxa SmartWifi de l'empresa mallorquina Mallorcawifi i ara també Wiongo, empresa que gestiona la infraestructura wifi més important de la ciutat, amb més de 350 punts wifi repartits en les principals zones de la ciutat i zones de gran afluència turística.

Aquest quadre de comandament suposa una primera fase de la visualització en temps real de la destinació. La disponibilitat de dades de la xarxa wifi amb la combinació d'altres fonts disponibles ens permet conèixer i predir l'afluència turística per adaptar amb agilitat els serveis, tant públics com dels locals o comerços, responent així a un dels principals reptes del sector, que és l'estacionalitat.

Quadre de comandament_imatge1

Quadre de comandament (Font Wiongo & SmartOffice)

BIG DATA IN TIME
A més d'aquest quadre de comandaments, l'Ajuntament disposa d'una plataforma analítica en línia en temps real i històrica sobre les dades demogràfiques, de localització i presència, comportament i fluxos de mobilitat de les persones entre les xarxes wifi municipals permetent una exacta mesura sense precedents.


Quadre de comandament_imatge2Panell de comandament afluència turística (Font Wiongo & SmartOffice)

PALMA DESTÍ TURÍSTIC INTEL.LIGENT
La Coordinació del projecte SmartWifi i les seves noves solucions BIG DATA és realitzada des de la Fundació Turisme 365 l'Institut Municipal d'innovació (IMI) i la SmartOffice Palma dependent de la Regidoria d'Hisenda i innovació. A més des del IMI i la SmartOffice Palma en coordinació amb totes les Aeras de l'ajuntament seguim treballant per a la transformació de la destinació i ciutat cap a l'Smart City amb un seguit d'accions com ara:

  • Actualització del pla estratègic d'innovació
  • Participació en el desenvolupament de la nova web turística visitpalma.com
  • Proves pilot sobre la mobilitat i fluxos turístics
  • La implantació del full de ruta de l'Administració electrònica
  • Disseny i desenvolupament de mapes temàtics de la innovació de Palma.
  • Espera de la resolució del projecte "Palma SmartDestination Oficina Mobilitat #DTI" presentat a la primera convocatòria de territoris intel.ligents de l'entitat RED.ES
  • Disseny de la Plataforma tecnològica Smart City, l'objectiu serà la de generar serveis de nou tipus que combinin les capacitats de cada un dels verticals que la componen. Una plataforma que permeti la coordinació d'esdeveniments entre àrees i proposi la cultura transversal del coneixement. Una plataforma que permeti la visualització, anàlisi i predicció de la informació estratègica de ciutat.
  • Participació i coordinació del subgrup Smartdestination a la Xarxa Espanyola de ciutats intel.ligents RECI. Participació en fòrums i esdeveniments nacionals sobre SmartCity

Data darrera modificació: 23 de març de 2023