Publicador de continguts


Palma i Benidorm lideren l'estratègia de destinacions turístiques intel·ligents en la xarxa de ciutats intel·ligents


13 d’abril de 2018

Rivas Vacia Madrid ha estat l'escenari escollit per celebrar la jornada Dialogps de la RECI, on els membres de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel.ligents han debatut sobre el Futur de les Smart Cities, i s'ha realitzat un repàs de les principals innovacions dels diferents grups de treball del Comitè Tècnic de la RECI.

Destacant en el Grup d'Innovació Social, el subgrup de Smart Destination, on amb la representació de D. Adrián García Regidor d'Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma i D. Tomeu Crespí, Coordinador de la Smart Office de Palma, s'ha realitzat la petició de consolidació del nucli de treball de Smart Destination amb la creació de noves eines de gestió per al grup de treball, així com la incorporació de l'Ajuntament de Benidorm, a través de la Sra. Celia Romero, cap de l'Ens Gestor DTI, per a la codirecció juntament amb Palma del subgrup de treball Smart Destination.


A més ha destacat les línies d'acció a desenvolupar al llarg d'aquest 2018, com ara la generació d'un mapa d'Experiències nacional per als DTI s: Crear una guia oficial que resumeixi les principals accions innovadores a desenvolupar en els propers anys per les destinacions turístics, basats en els principals quatre eixos: innovació, sostenibilitat, accessibilitat i tecnologies, també va destacar la col.laboració externa per a l'elaboració de documents oficials com ara guies d'implantació de recomanacions oficials, projectes europeus conjunts, fòrums específics, etc.


Altres iniciatives han estat la presentació de la col.laboració en la creació d'indicadors sostenibilitat en una intervenció europea, presentat per l'Ajuntament de València, en què Benidorm també està col.laborant com a ciutat pilot seleccionada per desplegar els indicadors, i resta d'experiències sobre compra conjunta d'energia tal com explicava responsables de l'Ajuntament de Múrcia, gestió de punts de càrrega, plataformes de gestió de mobilitat, desplegament de punts de recàrrega de vehicle elèctric com el realitzat per l'Ajuntament de Valladolid.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023