Publicador de continguts


Palma acull el 1er congrés sobre aplicació d'eficiència energètica i sostenibilitat al sector turístic


23 de juny de 2014

Julio Martínez: "Aquests projectes contribueixen a modernitzar i donar solucions renovables i sostenibles als problemes d'una ciutat com Palma gràcies a les noves tecnologies"

Palma, 20 de juny de 2014.- El Moll de les Golondrinas del Port de Palma  -enfront de l'Auditorium- acull, fins dia 21, la primera edició d'Eestur, el Saló de l'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el Sector Turístic. Està organitzat per la Conselleria d'Economia i Competitivitat, l'entrada és gratuïta, i coincideix amb el primer congrés del mateix nom, que ha congregat a Palma més de 300 professionals del sector.

Es tracta d'una plataforma comercial i promocional per a la presentació, tant a nivell professional com d'usuari final dels darrers avanços tecnològics del sector de les energies renovables. Exemples d'aquestes poden ser les energies sostenibles tècniques i industrials, l'ús de l'energia als diferents sectors de consum, l'energia solar i eòlica, els recursos tecnològics i els edificis sostenibles, la biomassa i la mobilitat sostenible.

El tinent de batlia d'Economia, Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma, Julio Martínez, ha visitat les instal.lacions i ha destacat que la celebració d'aquest primer congrés contribueix "a modernitzar i donar solucions renovables i sostenibles als problemes d'una ciutat com Palma, gràcies a les noves tecnologies".

L'Ajuntament de Palma està molt present, a través d'estands de la Smart Office, Emaya i el programa Civitas Dyn@amo. Emaya exposa un projecte de generació d'energia elèctrica i biogas amb biomassa, aigües residuals i residus sòlids urbans. La Smart Office, per la seva banda, celebra tallers diversos amb temàtiques com "Eficiències energètiques en edificis públics", "Models smart en l'eficiència del sector públic i privat" o "Com gestionar l'eficiència energètica". El projecte Civitas Dyn@mo, reuneix a quatre ciudats europees: Palma, Aachen (Alemanya), Gdynia (Polònia) i Koprivnica (Croàcia). A l'estand s'exposen productes de mobilitat urbana sostenible, amb la finalitat d'involucrar al ciutadà en un diàleg dinàmic, el foment del desenvolupament de sistemes i serveis de Mobilitat 2.0 i una adequada planificació urbana, entre d'altres.

Integrat dins de la celebració d'aquesta fira, s'ha celebrat també el congrés eeST 2014, que ha tractat l'influencia de l'energia i la sostenibilitat en els pilars sobre els quals s'assenten els destins turístics. Els principals actors de referència del sector han presentat les possibilitats que ofereixen aquestes tecnologies per a la gestió de les infraestructures públiques i privades, així com les tecnologies i solucions aplicables, el seu finançament i certificació, i les fórmules de comunicació per a la diferenciació dels destins. El seu objectiu és, per tant, promocionar els aspectes divulgatius i comercials, les aplicacions pràctiques i funcionals de les energies sostenibles i, en especial, la seva aplicació en el sector del turisme.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023