Publicador de continguts


La caravana "Mi ciudad Inteligente" de RECI visita Palma per a conèixer els projectes innovadors


29 de gener de 2018

Noguera: "Quan parlam d'smart city volem que la innovació faci que la gent visqui millor amb la mobilitat sostenible i amb noves centralitats econòmiques com el Nou Llevant teixit dins la Façana Marítima"

García: "A Palma tenim molts projectes innovadors i ara treballam perquè hi hagi millor coordinació i una estratègia a llarg termini"

Palma forma part de la Xarxa de Ciutats Intel.ligents (RECI), que promou que diferents ciutats comparteixin projectes innovadors

Palma, 29 de gener.- El batle de Palma, Antoni Noguera; el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, i Pablo Rodrígurez de Geocyl-"Mi Ciudad Inteligente" han explicat avui els projectes en matèria d'Innovació que s'estan desenvolupant a Palma amb motiu de la visita de la caravana de la Xarxa de Ciutats Intel.ligents (RECI) a Palma

Una delegació de "Mi Ciudad Inteligente" està visitant Palma amb un vehicle elèctric per tal de veure en quin punt de desenvolupament estan els projectes que tenen a veure amb l'smart city. "Mi Ciudad Inteligente" ha visitat ja 63 ciutats de l'Estat i preveu visitar-ne 83. L'objectiu d'aquest projecte és teixir una xarxa àgil per a analitzar i difondre projectes. "Analitzam què s'està fent a Palma, veim què funciona, ho extrapolam a altres ciutats i replicam projectes que ja funcionen a altres ciutats cap aquí", ha explicat Rodríguez, que ha afegit que "Mi Ciudad Inteligente" no pretén ser un rànquing sinó col.laborar i compartir i intercanviar informació. "Palma és una ciutat pionera com smart destination", ha dit. Durant aquests dies analitzaran com han evolucionat diferents projectes.

La caravana ha començat avui a la plaça de Cort amb la visita de diferents vehicles elèctrics que ja estan emprant àrees municipals com l'Institut Municipal de l'Esport, EMAYA, Mobilitat i altres. La ruta ha continuat al Born, per a comprovar el punt de connexió wifi gratuït i ha continuat al punt de recàrrega elèctrica ubicat a l'aparcament públic d'Antoni Maura. Així mateix, avui han visitat diferents indrets del barri del Terreno afectats pel Pla Litoral Ponent.

Noguera ha explicat que des de 2012, quan Palma començà aquesta estratègia, la ciutat té dues qüestions fonamentals: la mobilitat sostenible (aposta per la bicicleta, busos, etcètera) i Pla Litoral de Ponent que ja planteja aquests paràmetres de mobilitat moderna perquè Palma sigui més saludable i eficient. En segon lloc, el batle ha recordat que el gran repte de la ciutat és el projecte de Nou Llevant, que vol convertir aquesta zona de Palma en el "Silicon Valley a la Mediterrània", emmarcat dins el projecte Ramon Llull 20-30. "A Palma hi ha una dispersió important entre allà on feim feina i allà on vivim, el Pla general ha de teixir molt millor els eixos cívics i, a la vegada, tenim un barri d'oportunitat que és el Nou Llevant, que s'ha de convertir en una nova centralitat econòmica i és un dels reptes de la ciutat", ha dit.

"Quan parlam d'smart city volem que la innovació faci que la gent visqui millor amb la mobilitat sostenible i amb noves centralitats econòmiques com el Nou Llevant teixit dins la Façana Marítima", ha afegit.


Wifi, leds, Pressuposts Participatius
García ha repassat algun dels projectes de Palma com el certificat d'Smart Destination i ha recordat que originalment fou pionera amb l'smart-wifi Platja de Palma amb cinc quilòmetres de xarxa wifi gratuïta. "Com a continuïtat d'aquest projecte hem creat l'smart wifi de Palma, que té com objectiu crear 500 punts d'accés el 2020 i, com a dada del volum, podran connectar-s'hi 10.000 usuaris únics".

García ha recordat que aquesta legislatura també s'han posat en marxa altres projectes d'innovació com la substitució de lluminàries per llums led des de l'Àrea d'Infraestructures o el projecte de Pressuposts Participatius amb el desenvolupament de plataformes específiques com Tu Fas Palma.

Així mateix el regidor ha recordat que aquesta legislatura s'ha fet accessible la cartografia municipal des del web municipal i EMAYA també ha apostat per un sistema de recollida selectiva al centre basat en la participació i amb vehicles elèctriques que minven molèsties i renous", ha dit.

Així mateix ha explicat que l'Institut Municipal de l'Esport també aposta per sistemes d'energies renovables i renovar flotes de vehicles elèctrics.

"Tenim molts projectes però ens manca més coordinació i estratègia. Des de l'any passat hem posaren en marxa una auditoria i tenim una comissió política sobre smart city; aviat definirem en aquest espai una estratègia de Palma a llarg termini com a ciutat intel.ligent", ha dit.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023