Publicador de continguts


DORA llança els serveis de mobilitat Porta a Porta per a passatgers aeris entre Berlín i Palma


2 de juliol de 2018

Està cercant un viatge predictible i sense complicacions? Passa la major part del seu temps fent escales en comptes de conèixer llocs turístics? Li preocupa sovint perdre la següent connexió durant els seus viatges? Troba difícil mourer-se dins dels aeroports i dirigir-se cap a les portes d'embarcament? Si la seva resposta a alguna d'aquestes preguntes és SÍ, llavors 'DORA' és perfecte per a vostè. DORA combina informació sobre vols, integra els modes de transport urbà i proporciona navegació en els aeroports, tot en una aplicació mòbil. Ajuda a planificar, encaminar i guiar els passatgers de porta a porta a Europa en temps real.

DORA ofereix una plataforma on cada passatger pot optimitzar la seva ruta i temps de viatge mitjançant el filtrat dels resultats relacionats amb desitjos específics (més barats, més ràpids, etc.) i limitacions (per exemple, per mourer-se en una cadira de rodes). L'usuari pot establir una configuració per defecte: cap a on ?, quan ?, i com? DORA proporciona recomanacions de viatge relacionades amb els desitjos dels passatgers. La plataforma inclou les maneres més comuns de transport públic i la informació relacionada amb la navegació dins dels aeroports. L'app per smartphone proporciona informació de ruta i informació en temps real relacionada amb canvis, incidents i retards que poden alterar la ruta òptima en l'itinerari del passatger.

El sistema DORA està disponible per a realitzar proves en un entorn real a la ruta entre Palma i Berlín. Aquesta ruta específica és perfecta per a les proves ja que compta amb moltes persones que viatgen per vacances i negocis i disposa de diferents opcions de mobilitat avançades en tots dos destins. Les proves pilot van començar al maig i continuaran fins a setembre d'aquest any. A l'aeroport de Palma s'han instal.lat mostradors promocionals per mostrar als viatgers les opcions que ofereix DORA. Totes les persones interessades són benvingudes a apropar-se i saber més sobre DORA - i emportar-se un detall d'agraïment-.Tots aquells que viatgen entre Palma i Berlín estan convidats a provar i experimentar amb l'aplicació disponible per Android, iOS (buscant DoraApp a les principals botigues d'apps) i en versió d'escriptori (https://dora.travel/). Els comentaris dels primers 100 usuaris estan incentivats amb atractives recompensas. Es una gran oportunitat per a formar part d'una investigació europea que té l'objectiu d'aconseguir una mobilitat fàcil i eficient per a tothom.

DORA_imatge programació_bo

DORA és un projecte de 3 anys finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea que va començar el juny de 2015. El projecte dissenya i estableix un sistema d'informació integrat per ajudar els passatgers a optimitzar el seu temps de viatge des de la porta de la seva casa fins a la destinació final. El projecte està coordinat per Eurescom i compta amb 13 participants de cinc països diferents, inclosos socis d'Alemanya (VMZ, FBB, TU Berlin, SenUVK i VBB), Espanya (ETRA, AENA, UPVLC, CPM i EMT), França (EUREVA) , Grècia (CSE) i Finlàndia (LUT). Per a més informació, visiteu https://dora-project.es/

Palma és la principal ciutat i capital de la comunitat autònoma de les Illes Balears a Espanya. Està situat a la costa sud de l'illa de Mallorca, a la badia de Palma. La població de la ciutat de Palma és de 402.949 habitants (font: Ibestat, Padró 2016). El seu aeroport, Son Sant Joan, va tancar l'exercici 2017 amb un total de 27.970.655 passatgers, 208.787 operacions i 10.191 tones de mercaderies, sent un dels aeroports més importants i grans d'Espanya (font: AENA).

La ciutat participa en el projecte com a principal autoritat pública interessada en la millora dels aspectes de mobilitat en el lloc de Palma de Mallorca. Per tant, actua com a usuari final dels desenvolupaments de DORA, especialment pel que fa a la integració dels serveis d'informació del sistema de gestió del trànsit dins el marc de DORA.

EMT-Palma és l'empresa pública responsable de la mobilitat urbana pública a la ciutat de Palma. La companyia mou a més de 35 milions de passatgers per any amb una flota de més de 200 vehicles i 500 empleats. En el context de DORA, la línia 1 - Aeroport - Ciutat - Port; i la línia 21 - Aeroport de S'Arenal seran les que actuaran com a línies pilots per reduir el temps requerit, porta a porta, a través del transport públic. Per a més informació, contactar: www.emtpalma.cat

Projecte DORA, Informació Porta a Porta per Passatgers Aeris
Lloc web: https://dora-project.eu/

Trobi DORA a les xarxes socials:
Facebook: https://www.facebook.com/DORAproject
Instagram: https://www.instagram.com/projectdora_h2020
Twitter: https://twitter.com/Project_DORA

DORA_imatge horizon 2020

Aquest projecte ha rebut financiació del programa d'investigació i innovació de la Unió Europea Horizon 2020 sota l'acord de subvenció núm. 635885

Data darrera modificació: 23 de març de 2023