Publicador de continguts


Demostració Drone projecte UAV ÀREA DELEGADA DE SEGURETAT en el marc de la SmartOffice Ajuntament Palma


24 de setembre de 2013

En aquest esdeveniment queda ben reflectit l'esperit que té la SmartOffice Palma creada a l'Ajuntament de Palma, la unió del Sector Públic, Universitari, Seguretat i Empresa Privada.

Demostració: dia 17 de setembre 2013.
Lloc: Platja Ciutat Jardí, Hotel Ciutat Jardí, zona platja i residencial.
Organitzada per l'Àrea Delegada de Seguretat dins del marc de la SmartOffice (Ajuntament de Palma - Ciutat Intel.ligent)
Assistència SmartOffice, UIB, Protecció Civil, Policia Local de Palma, empreses privades diverses.
La demostració s'emmarca en el projecte UAV que se està estudiant amb la UIB per a la generació d'operatius en el marc de la seguretat i serveis.

Les utilitats en què es pretén emmarcar aquests operatius que es defineixin poden ser els següents:

 • Seguretat Ciudadana.- Control i vigilància, en esdeveniments (manifestacions, proves esportives, concerts, etc.) en zones d'especial interès (control fets delictius en llocs de difícil accés, en zones extenses, platges, etc.) en operacions (visió global de la situació i els recursos per al seu control, vigilància de diversos punts al mateix temps, seguiment de sospitosos, etc.) observació en primera instància d'emergències o alertes i moltes més que previnguin.
 • Contra Incendis.- Presa d'imatges en temps real en incendis. Es pot tenir coneixement de la situació del sinistre i la presència de persones o elements inflamables sense posar en perill la vida del personal que ha d'actuar en aquestes situacions.
  Amb càmera tèrmica es permet la vigilància de focus no visibles a simple vista alhora que es poden coordinar millor els recursos.
  Poder observar llocs sense haver de desplegar escales i altres mitjans, que en moltes situacions és complicat, edificis, cornises, arbres, penya-segats, etc.
 • Seguretat vial.- Poder accedir per observar la situació quan el tràfic dificulta l'accés per embussos, podent determinar com actuar.
  Confecció d'atestats de trànsit prenent imatges aèries de la zona les amb operatius de confecció de croquis de l'accident.
  Control del trànsit i elements de seguretat viària ubicats a altures, així com també control del funcionament de semàfors, pals de llum, pantalles LED de seguretat viària i càmeres de videovigilància.
 • Serveis Municipals.- Presa d'imatges i seguiment, medi ambient, inspeccions d'edificis, topografia, canonades, elèctriques, transport públic, obres, ocupació de via pública, abocaments, cadastre, etc.

Posteriorment es presentarà cadascun dels projectes operatius.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 13 de març de 2023