Publicador de continguts


Cort presenta una nova aplicació que permet abonar el tiquet de l'ORA des del telèfon mòbil


31 de març de 2014

L'aplicació pot descarregar-se a www.orapalma.es i permetrà renovar el tiquet i registrar tots els pagaments que es realitzen

Aquesta actuació forma part de la política de l'Ajuntament de fer de Palma una ciutat intel.ligent a través de l'SmartOffice i s'emmarca dins el programa europeu CIVITAS de mobilitat sostenible

Palma, 31 de març de 2014. El regidor de Mobilitat i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Gabriel Vallejo, acompanyat del gerent de l'ORA, Mateo Jaume, ha presentat avui una nova aplicació que permetrà als usuaris de l'ORA abonar el tiquet d'estacionament des d'aquesta aplicació del mòbil, sense necessitat de treure'n el tiquet als expenedors.

L'aplicació també avisarà l'usuari del temps màxim que resta per a renovar el tiquet o desplaçar el vehicle si se supera el temps permès, i registrarà el saldo total consumit en els tiquets d'ORA.

Gabriel Vallejo ha explicat que aquesta nova aplicació, que entra en funcionament avui mateix "constitueix una passa més dins la política de fer de Palma una ciutat intel.ligent que du a terme l'Oficina de l'SmartOffice de l'Ajuntament de Palma a través de l'SmartCity i que s'emmarca dins el programa europeu CIVITAS de mobilitat sostenible en el qual participa Palma juntament amb altres ciutats europees".

Els usuaris que vulguin fer ús d'aquesta aplicació tan sols ha de descarregar-la al web www.orapalma.es, seleccionar "pagament per mòbil", emplenar les dades personals, el número de targeta de dèbit o crèdit i introduir-hi fins a un màxim de tres matrícules. Realitzades aquestes passes, es descarregarà l'aplicació per a l'smartphone a través del botó "Descarregar Telpark" i s'ha de triar l'opció "pagar" quan es vulgui fer efectiu l'abonament del tiquet d'estacionament.

Els controladors de l'ORA compten al seu PDA amb un dispositiu que, en registrar la matrícula, els informa que el vehicle ha pagat l'hora i els indica el temps en què pot quedar aparcat.

Gabriel Vallejo ha indicat que aquesta nova aplicació presenta nombrosos avantatges per als usuaris davant el tiquet tradicional "ja que no hi haurà necessitat de pagar amb doblers en efectiu o d'haver de desplaçar-se per a cercar monedes, ja que l'usuari que es registra amb aquesta aplicació pot abonar el cost de fins a un màxim de dues o tres hores segons les zones, tot això sense oblidar que s'evitaran nombroses multes per oblits o retards a l'hora de renovar el tiquet".

Un altre dels avantatges que presenta aquesta aplicació és que minuts abans que expiri la validesa del tiquet, l'aplicació informa que és a punt de finalitzar el temps, amb la qual cosa l'usuari pot optar per tornar a carregar el tiquet a través de l'aplicació o per retirar el cotxe de l'aparcament on es troba per haver-se esgotat el temps màxim permès.

L'aplicació també registra tots els pagaments que es realitzen, la qual cosa permetrà als usuaris conèixer quanst doblers han gastat per estacionament d'ORA i, a les empreses, regular o controlar aquesta despesa.

Amb l'objectiu de donar a conèixer aquesta nova aplicació als ciutadans, s'ha posat en marxa una campanya informativa amb una durada de tres setmanes amb vinils a dues línies d'autobusos i a 500 expenedors de tiquets, tríptics, xarxes socials i informació a través dels mateixos controladors de l'ORA.

Gabriel Vallejo ha presentat la nova aplicació de l'ORA
Gabriel Vallejo ha presentat la nova aplicació de l'ORA

Data darrera modificació: 23 de març de 2023