Publicador de continguts


Cort presenta el Pla director d'SmartCity/SmartDestination amb l'objectiu de convertir Palma en un referent de ciutat tecnològicament intel·ligent.


24 d’octubre de 2013

L'Ajuntament de Palma ha explicat a empresaris i emprenedors el nou Pla director, que permetrà a l'SmartOffice potenciar les noves tecnologies de la informació i la comunicació a Palma.

Palma, 24 d'octubre de 2013. El tinent de batlia d'Economia i Hisenda, i president de l'Institut Municipal d'Innovació, Julio Martínez, acompanyat pel coordinador de l'SmartOffice de Palma, Joaquín Inarejos, ha presentat avui al Centre Tecnològic del Parc Bit a empresaris, emprenedors i membres de la Universitat de les Illes Balears (UIB), les accions i les directrius del Pla director Palma SmartCity/SmartDestination, dirigides a convertir Palma a través de l'SmartOffice en un referent de ciutat tecnològicament intel.ligent.

Durant l'acte d'inauguració de la jornada de presentació, organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Palma, l'SmartOffice i el Consorci Urbanístic de la Platja de Palma, Julio Martínez ha recordat que actualment l'Ajuntament de Palma "està en disposició de poder presentar el Pla director de l'SmartCity, premissa d'obligat compliment des que Palma es va incorporar el passat mes de juny a la Xarxa de Ciutats Intel.ligents (RECI) i per a avançar en el desenvolupament de noves actuacions tecnològiques".

Julio Martínez ha posat especial èmfasi davant els empresaris i els emprenedors presents en la necessitat d'entendre l'SmartOffice com "un instrument del qual tots formam part", i ha afegit que a través d'aquesta oficina "interactuen no només totes les empreses i organismes municipals, sinó tots els que tenen alguna cosa per a aportar en la consecució d'una ciutat intel.ligent, com poden ser empreses, consultories, associacions privades i públiques, fundacions, centres de recerca, entitats socials i ciutadanes, la UIB i tots els que donin un valor afegit a l'SmartOffice aportant-hi idees i projectes".

El president de l'IMI ha avançat que aquest Pla director "ens permetrà continuar desenvolupant actuacions en un futur pròxim, com poden ser la creació d'una regidora real d'Innovació, apostar perquè Palma es converteix en un referent de ciutat SmartCity a través de la col.laboració publico privada i la UIB, potenciar l'e-administració, implantar definitivament l'administració sense papers i, fonamentalment, liderar l'SmartDestination, situant Palma com a ciutat al capdavant del turisme tecnològic".

SmartDestination com a referent turístic. Julio Martínez ha fet especial referència a la importància de potenciar i fomentar l'oficina de l'SmartOffice "per a aconseguir que Palma es converteixi en el primer referent en matèria de destinacions turístiques en noves tecnologies".

En aquest punt, el president de l'IMI ha apuntat que "dins de l'SmartCity hem de potenciar l'SmartDestination ja que som una ciutat que tots sabem que vivim del turisme. Els turistes cada dia ens sol.liciten més serveis i molts d'aquests serveis estan directament relacionats amb el desenvolupament de les noves tecnologies. En l'actualitat, treballam conjuntament amb el Consorci de la Platja de Palma en aquesta zona per a donar cobertura a les demandes dels actuals i futurs turistes".

Julio Martínez ha conclòs que l'SmartCity suposarà notables beneficis no només per als turistes, sinó també per als ciutadans de Palma, i ha assegurat que "les noves tecnologies incrementen la qualitat de vida dels ciutadans per poder utilitzar de manera intensiva les possibilitats que ens ofereixen no solament a través de l'administració electrònica sinó d'altres mecanismes que ens permetran fer una ciutat més sostenible i que sàpiga donar resposta als problemes dels ciutadans aplicant les mateixes".

Durant la jornada també han intervingut Enrique Lancis, director de Desenvolupament de Negocis i Noves Tecnologies Referides a l'SmartDestination, i diferents tècnics i funcionaris de Cort, que han explicat les accions i els objectius del Pla director.

Galeria Multimèdia

Data darrera modificació: 11 de maig de 2023