Publicador de continguts


Cort muntarà un centre de ciberseguretat per evitar els atacs informàtics


5 d’octubre de 2022

El departament garantirà la protecció dels serveis digitals de l'Ajuntament 

L´Ajuntament de Palma està treballant per reforçar la protecció dels sistemes informàtics municipals i té previst implantar un Centre d´Operacions de Ciberseguretat, COCS, a través de l´IMI, segons va confirmar Adrián García, regidor d´Hisenda i responsable de l´Institut d´Innovació. 

Aquest centre de ciberseguretat té com a objectiu, segons va apuntar el regidor, «garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats per les administracions públiques i millorar, alhora, les seves capacitats de prevenció, detecció i resposta davant dels incidents que puguin aparèixer». 

La idea que tenen els responsables municipals és que el futur COCS entri a formar part de la Xarxa Nacional de Centres d'Operacions de Ciberseguretat de l'Administració General de l'Estat, va apuntar Garcia. D'aquesta manera, com que està integrat en una xarxa d'àmbit estatal, el futur departament municipal podrà enviar i rebre informes dels atacs informàtics, «en un intercanvi automàtic i fluid», amb la Plataforma Nacional de Notificació i Seguiment de Ciberincidents.

Llegeix la notícia completa a Ultimahora digital: https://www.ultimahora.es/noticias/palma/2022/10/03/1802809/cort-monta-centro-ciberseguridad-para-evitar-ataques-informaticos.html

Data darrera modificació: 28 de novembre de 2022