Publicador de continguts


Álvaro Gijón: "El turisme digital, unit a la sostenibilitat mediambiental i l'eficiència energètica, són els recursos que ens permetran atreure en un futur pròxim els turistes."


11 / d’abril / 2014

El tinent de batlia de Turisme va assistir a la inauguració de l'II Congrés de Turisme Digital que se celebra en la UIB

Palma, 10 d'abril de 2014.- El tinent de batlia de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, ha destacat avui durant la inauguració del II Congrés de Turisme Digital que té lloc a la Universitat de les Illes Balears (UIB), que "el turisme digital, unit a la sostenibilitat mediambiental i l'eficiència energètica, són els recursos que ens permetran atreure en un futur pròxim els turistes".

Aquesta reflexió l'ha realitzada durant l'acte d'inauguració del II Congrés de Turisme Digital que es du a terme entre avui i demà divendres a la UIB i que ha comptat també amb la presència del director general d'Innovació del Govern de les Illes Balears, Antonio Jorge Mateos; el president de SEGITTUR, Antonio López de Àvila; el degà president del COITT, José Javier Medina; el president de l'Autoritat Portuària de les Balears, Alberto Pons, i el vicerector d'Innovació i Transferència de la UIB, Jordi Llabrés. A l'acte també hi han estat presents el president de la SmartOffice de Palma, José Antonio García Bustos, i el coordinador de la mateixa oficina, Joaquín Inarejos.

Álvaro Gijón ha recordat que "som una potència turística mundial i comptam amb els ingredients per a convertir-nos en una potència mundial en el camp del turisme digital, i per a això hem d'entendre que el turista sempre serà el nostre client final".

En aquest punt ha recalcat que en un futur pròxim "el turista utilitzarà massivament la tecnologia digital, disposarà d'una consciència ecològica molt important i exigirà un plus d'eficiència energètica en les seves destinacions. Per tot això, les SmartCity hauran d'adaptar-se a aquestes demandes".

Amb l'objectiu de fer front a les exigències del turisme que ve, Álvaro Gijón ha indicat que "a Palma ja ens hem posat en marxa treballant en un repositori de les aplicacions turístiques i construint una aplicació mòbil de la ciutat amb una agenda que inclourà en temps real totes les activitats que es generin a la ciutat perquè el turista pugui triar durant la seva estada a Palma. A això cal sumar-hi que la Platja de Palma es convertirà en la primera destinació amb Wi-Fi gratuït a tota la platja, gràcies també al suport de la iniciativa privada".

Finalment, el tinent de batlia de Turisme ha conclòs que el desenvolupament d'aplicacions per al sector turístic "és molt ampli" i ha convidat els presents, molts d'ells universitaris, a crear aplicacions que permetin aprofundir en el turisme digital.

Durant l'acte d'inauguració els assistents han valorat els esforços que està realitzant l'Ajuntament de Palma com a destinació turística intel.ligent.

El president de SEGITTUR, Antonio López de Àvila, ha destacat els èxits tecnològics que s'obtenen fruit de la col.laboració publicoprivada en el camp de les noves tecnologies i el president de l'Autoritat Portuària de les Balears, Alberto Pons, ha informat de la posada en marxa del departament d'innovació per a impulsar la innovació tecnològica als ports de les Balears i ha valorat com a altament positiu el desenvolupament del concepte port-ciutat.

Durant la primera jornada del congrés, s'ha procedit al lliurament de premis del primer concurs de apps mòbils en turisme digital i que ha comptat amb la presència de la tinent de batlia de Comerç, Treball, Joventut i Participació, Esperanza Crespí.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023